За последната година и половина БСП беше единствената партия, която

...
 За последната година и половина БСП беше единствената партия, която
Коментари Харесай

Христо Проданов: Трябват конкретни мерки срещу високите цени – таван на цените на основните стоки

 izbori_2023_v1_014

 

„ За последната година и половина Българска социалистическа партия беше единствената партия, която съумя да реализира част от предизборните си обещания. Направихме съществено преизчисление на пенсиите, безвъзмездни детски градини и ясли, безвъзмездни учебници до 12-ти клас, еднократната помощ от 300 лева за децата до 4-ти клас, борбата ни за минималната работна заплата, която да е половината от междинната. “

Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България “ в 23 МИР София Христо Проданов в ефира на БСТВ.

По думите му, левицата може да се похвали с действителни резултати, които партията е постигнала. „ Те са за българските жители, най-уязвимите групи – пенсионерите, младите фамилии и работещите на минимална работна заплата “, посочи социалистът.
Проданов е безапелационен, че повишението на приходите би трябвало да продължи. „ Основната ни цел е битката с високата инфлация, увеличение на приходите и покупателната дарба, тъй че хората да живеят по-спокойно “, уточни той.

Социалистът изясни, че инфлацията е подбудена от редица фактори и посочи главните – войната в Украйна, глобите против Русия и неналичието на европейски водачи, които да пазят нашите ползи. „ В същото време ограниченията, които взема служебното държавно управление по отношение на преодоляването на цените, са по-скоро палиативни. Трябват съответни ограничения – налагане на таван на цените на главните артикули “, безапелационен е той.

По думите му страната би трябвало да се намеси за избран интервал от време. „ В противоположен случай се вижда, че има далавера и корист. Франция се контракти с някои от нейните вериги за съществени артикули от първа нужда, които да са до 2 евро “, даде той като образец.
Във връзка с настояването за унищожаване на Паметника на Съветската войска Проданов съобщи: „ В последните 30 години в България всичко се разрушава. Българска социалистическа партия е партията на градежа и мира, която цени историята такава, каквато е и пази историческата памет. Поради тази причина се активизирахме съществено да покажем, че в България има друго мнение от мнението на тези, които живеят на жълтите павета “, уточни той и добави, че Българска социалистическа партия води тази борба дълги години.
„ Трябва да разберем, че обществото е друго и би трябвало да почитаме всеки един от него. Не можем да се разделяме, още повече по такива исторически тематики “, сподели още социалистът.

По отношение на новата коалиция “Левицата! “ той изрази неразбиране по какъв начин могат да се събират хора, които са толкоз несъвместими.
Като някогашен министър на туризма Христо Проданов съобщи: „ Туризмът би трябвало да бъде скъп и държавен приоритет. Именно той е най-големият задграничен вложител “, изясни той.

На финала претендентът за депутат уточни за какво хората би трябвало да гласоподават за тях: „ Българска социалистическа партия потвърди, че когато обещае нещо, го извършва. Има с какво да се гордеем и няма от какво да се срамим. Ние бяхме и сме в лагера на българските жители. Така че гласувайте с номер 1 за Българска социалистическа партия, с цел да може да отбраните личните си ползи “, обърна се той към българските жители.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР